Levendige omgeving met
perfecte bereikbaarheid

Het Jaagpad ligt prachtig aan het Noordhollandsch kanaal, dicht bij het pontje dat je naar het centrum brengt. Het kanaal is drukbevaren door beroeps- en pleziervaart, wat een gezellige dynamiek brengt. De levendigheid maakt het wonen op deze plek uniek. Daarnaast is het Jaagpad met de auto ook goed aan te rijden. Vanaf de provinciale weg ben je binnen 5 minuten bij je appartement. Je auto parkeer je op je eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder de gebouwen. Fijn ook dat je altijd een parkeerplek hebt, dat is ontspannen thuiskomen!

Hotspots in Alkmaar

Alkmaar staat bekend om de kaasmarkt, maar de stad is veel meer dan dat! Het gezellige centrum waar je kan ronddwalen in de smalle straatjes met prachtige monumentale panden en een groot divers aanbod aan winkels, restaurants en leuke terrassen. Onderstaand een aantal hotspots, welke een bezoekje waard zijn.

Saladebar oogst - Zevenhuizen 8

Saladebar oogst - Zevenhuizen 8

Gek op salades? Bij Saladebar Oogst delen ze de liefde voor lekker en verantwoord eten graag met jou! Stel je eigen favoriete salade samen of kies voor een gezonde smoothie bowl, verse soep of één van de favorieten van Oogst. Heb je geen tijd voor een uitgebreide lunch, het fijne is dat alles ook to go is. Good food, good mood.

Stadsstrand De Kade - Noorderkade 1027

Stadsstrand De Kade - Noorderkade 1027

Een strand midden in het centrum, onmogelijk? Nee hoor, Alkmaar heeft het. Stadsstrand de Kade aan het Noord-Hollands Kanaal is een heerlijke plek om een zonnige middag door te brengen. Nieuwe artiesten en jonge kunstenaars laten zich hier zien aan het publiek. De moeite waard om eens een drankje te drinken.
foto: Keith Montgomery

Rotisserie IJkgebouw - Alckmariapad 2

Rotisserie IJkgebouw - Alckmariapad 2

Eat, drink and relax; het motto van Rotisserie IJkgebouw. Hier kun je de hele dag terecht voor een laat ontbijtje, een uitgebreide lunch of een heerlijk diner. Het IJkgebouw heeft lange tijd leeg gestaan, maar sinds de komst van het restaurant in 2016 staat het weer goed op de kaart. Het interieur is trendy en industrieel en door de open keuken zie je de koks de lekkerste gerechten klaar maken.

Stedelijk Museum – Canadaplein 1

Stedelijk Museum – Canadaplein 1

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van jouw (nieuwe) woonplaats Alkmaar? Breng dan een bezoekje aan het Stedelijk Museum. In 1875 werd het museum geopend en hiermee is het één van de oudste musea van Nederland. Hier op het Canadaplein komen de kunst en geschiedenis van Alkmaar samen. Als inwoner van Alkmaar moet je hier echt een keer geweest zijn.

Lunchcafé Echt - Marktstraat 4

Lunchcafé Echt - Marktstraat 4

Tijdens het shoppen trek in een heerlijke verantwoorde lunch? Ga dan even bij Lunchcafé Echt langs aan de Marktstraat. Bewust, puur en vernieuwend eten staat hier centraal. Wat dacht je van een versgeperst sapje, vegan lunch of een stuk huisgemaakte red velvet cake?

Groenteman Krop Sla - Fnidsen 83

Groenteman Krop Sla - Fnidsen 83

Een groenteboer zoals een groenteboer hoort te zijn. Verse groenten in houten kratjes, daar word je toch gelukkig van. Het assortiment is enorm en naast alle groente en fruit haal je hier ook een gezonde maaltijd of een groene smoothie.

City Bakery - Laat 120

City Bakery - Laat 120

Een hippe bakkerij die het net even anders doet en inspeelt op de wensen van de klant van nu. Smaakvolle en verse producten, geen e-nummers maar pure smaken, dat is City Bakery. Naast robuuste broden kun je hier ook terecht voor fantastische brownies, muffins en croissants.

Grote Sint Laurenskerk - Koorstraat 2

Grote Sint Laurenskerk - Koorstraat 2

De trekpleister van Alkmaar. De kerk wordt jaarlijks door ruim 70.000 mensen bezocht. Een imposant gebouw wat niet meer in gebruik is als kerk, maar waar o.a. beurzen, tentoonstellingen en congressen plaatsvinden. En heb je nog trouwplannen? Dan kun je de kerk afhuren voor een prachtige ceremonie.

SOEPP - Hekelstraat 31

SOEPP - Hekelstraat 31

Vintage meubels en soep, dat gaat prima samen! In deze bonte ‘winkel’ is alles te koop. De zes gezellige dames van Soepp staan iedere dag met liefde in de keuken en houden van lekker en gezond eten. De naam zegt het al, je kunt hier terecht voor een verse kom soep, maar ook een broodje en salade staan op de kaart. Het is hier alsof je in grootmoeders huiskamer zit. Dagelijks open van 08.00 tot 22.00 uur.

Inde Soete Suyckerbol - Voordam 4

Inde Soete Suyckerbol - Voordam 4

In deze snoepwinkel ga je echt even terug in de tijd. De nostalgie druipt van de inrichting en het snoepgoed af. Als bezoeker kijk je hier je ogen uit. De jeugd zal het bestaan van veel producten niet kennen, maar voor alle opa’s en oma’s is het een groot feest van herkenning. Aan alles is gedacht, zelfs de weegschalen, de kassa en de stopcontacten zijn antiek.