Laatste nieuws

Team Jaagpad wenst u alvast prettige feestdagen!

Team Jaagpad wenst u alvast prettige feestdagen!

17 december 2020

Wij wensen u de komende periode, ondanks deze bijzondere tijd, heel veel plezier en gezondheid toe en wensen u alvast fijne feestdagen en een bijzonder goede jaarwisseling. Middels nieuwsbrieven zullen wij u op de hoogte blijven houden van de voortgang en ontwikkelingen op en rond het project Jaagpad.

2021: Hét jaar van Jaagpad

2021: Hét jaar van Jaagpad

15 december 2020

Zoals u wellicht in de lokale media vernomen heeft of zelf buiten heeft gezien; de voorbereidende werkzaamheden aan het project Jaagpad zijn recent gestart. In tegenstelling tot wat in diverse media vermeld is, is dit nog niet de daadwerkelijke start van de bouwwerkzaamheden. Het betreft hier de voorbereidende werkzaamheden om in 2021 daadwerkelijk te kunnen starten.
 
Hiermee wordt in 2021 een nieuwe mijlpaal bereikt voor Jaagpad; de start van de bouw van 411 appartementen.
 
Naast de benodigde inrichting van het terrein zal de start van de bouw bestaan uit het aanbrengen van de benodigde damwanden, heipalen en overige constructieve zaken. Dit om hierna met de te realiseren (half) verdiepte parkeerverdiepingen van in totaal ruim 560 parkeerplaatsen te starten. Deze werkzaamheden zullen circa 1 a 1 ½ jaar in beslag gaan nemen alvorens u de start van de appartementen zult kunnen zien.

Video: Demontage schoorsteen Wasserij Krom

Video: Demontage schoorsteen Wasserij Krom

10 mei 2020

De afgelopen maanden is door het bouwteam veel werk verzet om het ontwerp van de verschillende gebouwen uit te werken naar technische tekeningen zodat ook daadwerkelijk kan worden gestart met de bouw van de appartementen. 

 

De prominent aanwezige en historische schoorsteen van ruim 30 meter is gedemonteerd en tijdelijk opgeslagen zodat dit bijzondere erfgoed behouden kan blijven. De demontage is gefilmd en er zijn interviews afgenomen met wethouder Verbruggen, Feyko Alkema van de Historische Vereniging Alkmaar en de ontwikkelaars van het project Bart Righarts van Netjes Beheer en Arjan van Beelen van Ouwehand Bouw Groep. In de interviews wordt de geschiedenis en betekenis van de schoorsteen besproken en wordt een beeld geschetst van de gebiedsontwikkeling en de stad Alkmaar als geheel.

 

Bent u benieuwd naar het uitzicht dat de appartementen straks zullen hebben? Er zijn prachtige drone-shots genomen met een geweldig uitzicht over het Noordhollandsch kanaal.

Voorbereidende werkzaamheden op locatie gestart

Voorbereidende werkzaamheden op locatie gestart

15 oktober 2018

Er is gestart met de eerste activiteiten op locatie, dit om de ontwikkeling van de appartementen aan het Noordhollandsch kanaal mogelijk te maken. Dura Vermeer zal de werkzaamheden op locatie uitvoeren. Uiteindelijk zal je een opgeruimd terrein zien die alvast netjes is gemaakt voor de toekomstige bouw!

Bekendmaking gebouwnamen

Bekendmaking gebouwnamen

29 augustus 2018

De architect heeft zich ingespannen om te komen tot de namen voor de gebouwen. De gebouwnamen relateren aan het industriële verleden en de mooie ligging van de locatie. Het industriële karakter zie je ook terug in de uitstraling van de gebouwen. De architect zal in het ontwerp van de entrees van de gebouwen de naam op een passende manier verwerken.

Plandeel 1A
~ gebouw 1: Linnenhof
~ gebouw 2: Bouwmeester
~ gebouw 3: Meeldrager

Plandeel 1B
~ Waterkade

Kijk op de pagina ‘Appartementen’ voor de locatiekaart.

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

2 mei 2018

Duurzaam wonen is in het algemeen steeds belangrijker en ook ook het Jaagpad wordt volgens hoge duurzaamheids-eisen ontwikkeld. De appartementen worden aangesloten op het HVC warmtenet en zijn daardoor gasloos. De warmte die bij de verbranding van biomassa of restafval ontstaat, zal het appartement gaan verwarmen. Ook komen er zonnepanelen op de schuine daken die op het zuidoosten georiënteerd worden, zodat er meer duurzame zonne-energie opgewekt kan worden. Dit scheelt veel voor het milieu en uiteraard ook uw portemonnee! Dit scheelt veel voor het milieu en uiteraard ook uw portemonnee!

Fijne kerstdagen

Fijne kerstdagen

10 december 2017

Afgelopen jaar werd de basis gelegd voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Jaagpad. Dit resulteerde ook in een publieke bekendmaking, zodat we u en andere belangstellenden konden bereiken. Het bleek dat er veel belangstelling is voor wonen aan het Jaagpad. Wat niet verrassend is aangezien het nieuwbouwproject veel voordelen heeft. Zo heeft het project een ideale ligging aan het Noordhollandsch Kanaal en nabij het centrum van Alkmaar. Daarnaast hebben de woningen ieder een eigen balkon en parkeerplaats. Verdere informatie rondom dit project, gelegen aan de rand van het centrum van het bruisende Alkmaar, volgt in het nieuwe jaar.
Tot in 2018!

Plaatsing bouwbord

Plaatsing bouwbord

16 juli 2017

Met het plaatsen van de 2 reclameborden op de locatie is publiek bekendmaking van het project het Jaagpad een feit. Jaagpad is gelegen aan Het Noordhollandskanaal en is bereikbaar via de Schermerweg. Jaagpad biedt appartementen in diverse prijsklassen en groottes in zowel koop als huur. De appartementen zijn verrassend betaalbaar. En dat is bijzonder met een ligging zo dicht bij het centrum: binnen 15 wandelminuten staat u op het Waagplein en op de fiets bent u er in vijf minuten.

› Lees meer